Вчені назвали кращу вакцину проти дельта-штаму коронавірусу

Читать на русском
Рівень смертності від дельта-штаму серед вакцинованих склав 0,085% - що у 20 разів вище таких значень на піку
Ілюстративне фотоReuters

У зв'язку з поширенням по всьому світу дельта-штаму коронавірусу вчені провели дослідження, щоб встановити, які вакцини найбільш ефективно працюють проти нього.

Результати відповідного дослідження опублікувало видання Financial Times.

Вчені за червень 2021 року досліджували 14019 випадків дельта-штаму у Великобританії. При цьому вони встановили, що вакцини BioNTech/Pfizer і Oxford/AstraZeneca запобігають тяжкому перебігу COVID-19. Рівень смертності від дельта-штаму серед вакцинованих склав 0,085% - що у 20 разів вище таких значень на піку.

Травневі дослідження показали, що дві дози вакцини Pfizer на 88% ефективні в запобіганні симптоматичної інфекції, викликаної новим штамом. Але вже в червні цей показник знизився до 79%. Канадські вчені оцінюють показник у 87%, ізраїльські - в 64% (найнижчий рівень).

У МОЗ оцінили загрозу поширення штаму Delta в УкраїніВ Україні є загроза поширення штаму коронавірусу Delta. Поки що було зафіксовано два таких випадки.

Компанія Johnson & Johnson, творець одноразової антикоронавірусної вакцини, заявляє, що її препарат більш ефективний проти дельта-штаму, ніж проти більш стандартного бета-штаму. Досліджень на підтвердження своєї заяви компанія не представила.

Представник Sinovac Лю Пейчен заявив, що вони провели дослідження зразків крові тих, хто отримав їх препарат. Результати показали триразове зниження ефективності Дельта-штаму.

Раніше повідомлялося про те, що штам COVID-19, який вперше виявили в Індії і який ВООЗ маркує як Delta, зафіксований мінімум в 104 країнах і територіях.

У ВООЗ заявили, що дуже швидке поширення нового дельта-штаму коронавірусу може знову привести до загального локдауну. Ситуація дуже тривожна, тому необхідно негайно вжити заходів для зупинки поширення вірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: