Паризька угода: Абрамовський озвучив запланований внесок України щодо зменшення викидів в атмосферу

Читать на русском
Україна зменшить викиди в атмосферу на 35 відсотків до 2030. Для досягнення цієї мети потрібно 102 мільярди інвестицій.
Слово і діло

Другий національний визначений внесок України в рамках Паризького угоди – зменшити викиди в атмосферу на рівні 35% до 2030 року.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив міністр охорони довкілля Роман Абрамовський.

«У грудні 2020 року президент виступив на саміті лідерів із заявою про зменшення викидів парникових газів до рівня в діапазоні 36-42% від рівня 1990 року. Але потім ми отримали дані кадастру викидів за 2019 рік, провели додаткові розрахунки і побачили, що цілком досяжна більш амбітна мета. Ми переглянули секторальні цілі, і вийшли з пропозицією до прем'єр-міністра: зафіксувати показник на рівні 35% до 2030 року», – заявив Абрамовський.

За його словами, міжнародні партнери «дуже добре» оцінили цю мету. «102 мільярди інвестицій потрібно за 10 років на те, щоб досягти рівня в 35%. Нам потрібна підтримка. Український кліматичний фонд – це теж один з механізмів залучення інвестицій. Нам потрібна підтримка за рахунок прямих кредитів бізнесу під прийнятний відсоток, для того, щоб підприємства змогли впроваджувати заходи щодо декарбонізації. Бізнес буде потребувати допомоги, інакше буде важко виконати зобов'язання», – додав міністр.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, скільки джерел забруднення повітря виявили в Україні за 2020 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: