Реформа шкільного харчування: МОН та МОЗ встановили перехідний період

Читать на русском
Профільні міністерства вирішили встановити перехідний період до нового шкільного харчування.
Фото з відкритих джерел

З 1 вересня у школах мають запровадити нові норми шкільного харчування, однак у Кабміні вирішили встановити перехідний період.

Міністерство освіти і науки разом з Міністерством охорони здоров’я надали спільне роз’яснення щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти.

Згідно з роз’ясненням, нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня 2021 року, однак міністерства зважили всі труднощі та внесли певні зміни.

На форумі «Україна 30» презентували концепцію сучасної шкільної кухніНа Всеукраїнському форумі Україна 30 презентували концепцію сучасної шкільної кухні в рамках реформи шкільного харчування.

«Зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проєкт необхідних змін до постанови №305. Зокрема, зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року», – зазначили у МОН.

Враховуючи це, нині відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством.

Нагадаємо, у серпні минулого року Кабмін схвалив реформу харчування у школах. Обов'язки центральних органів виконавчої влади розписані до 2023 року.

Нещодавно Володимир Зеленський анонсував запуск моделі здорової школи, зокрема, вона включає реформу шкільного харчування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: