У МОЗ розробили норми харчування дітей у школах

Читать на русском

Міністерство охорони здоров’я рекомендує заборонити пропонувати дітям у школах ковбаси, сосиски, солодкі газовані напої та енергетичні напої.

Міністерстві охорони здоров’я рекомендує заборонити пропонування дітям у школах ковбаси, сосиски, солодкі газовані напої та енергетичні напої.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, зсилаючись на розроблений проект постанови щодо організації дитячого харчування у навчальних закладах.

«Світова тенденція свідчить, що наші діти почали більше їсти шкідливої їжі і менше рухатися. Тому, необхідно зробити дитяче харчування різноманітним та корисним», зазначив він.

Проектом заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м’ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних та будь-яких інших із вмістом доданих цукрів, обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів.

Нагадаємо, Кабмін затвердив план заходів щодо реформування системи шкільного харчування. Обов'язки центральних органів виконавчої влади розписані до 2023 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: