Кабмін схвалив реформу харчування в школах

Читать на русском
Кабмін затвердив План заходів щодо реформування системи шкільного харчування. Обов'язки центральних органів виконавчої влади розписані до 2023 року.
novograd.city

Кабмін затвердив План заходів щодо реформування системи шкільного харчування. Обов'язки центральних органів виконавчої влади розписані до 2023 року.

Відповідне розпорядження було схвалено на засіданні уряду 5 серпня, пише пресслужба відомства.

Згідно із документом у 2020 році планується затвердити норми та порядок організації харчування учнів у закладах освіти, санітарний регламент для установ загальної середньої освіти та розробити приблизні двотижневі меню із урахуванням використання сезонних продуктів.

У вересні 2020 року Мінекономіки, МОЗ, Держспоживслужба мають затвердити гігієнічні вимоги до харчоблока установ загальної середньої освіти.

Як працюватимуть школи з 1 вересня: три можливих сценаріїДистанційне навчання буде тільки в червоних зонах з найвищим рівнем захворюваності на коронавірус. Найімовірніше, з 1 вересня діти навчатимуться за змішаним сценарієм.

Протягом 2020-2023 років планується забезпечити модернізацію харчоблоків у закладах загальної середньої освіти.

Згідно з планом МОН, МОЗ, Мінекономіки та місцеві адміністрації мають сприяти популяризації формування культури харчування і розвитку принципів здорового харчування із залученням інститутів громадянського суспільства.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав деякі правила роботи навчальних закладів на час карантину. Зокрема, вчителям мають вимірювати температуру кожен робочий день.

Також нагадаємо, влада Києва розробила кілька сценаріїв відновлення навчального процесу в місті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: