Зеленський анонсував запуск моделі здорової школи

Читать на русском
Володимир Зеленський анонсував перехід навчальних закладів на модель здорової школи. Нова програма повинна сприяти зміцненню здоров'я та імунітету.
ocdn.eu

Володимир Зеленський заявив про запуск загальнонаціональної програми президента «Здорова Україна», яка націлена на збільшення тривалості життя населення в країні.

Про це глава держави оголосив під час форуму «Україна 30. Здорова Україна».

«Ми починаємо загальнонаціональну програму президента «Здорова Україна»… Програма спрямована на всі вікові категорії і групи нашого населення і націлена на досягнення однієї головної мети, яка однією фразою звучить так: українці повинні жити довше», – заявив Зеленський.

Для шкіл оновили норми харчування: що зміниться в меню учнівКабмін затвердив нові норми харчування у школах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з 1 вересня 2021 року. Для учнів зменшили кількість цукру і заборонили сосиски.

Першою складовою програми «Здорова Україна» повинна стати модель здорової школи.

«Це 8 компонентів для зміцнення здоров'я та імунітету всіх учнів і всіх шкіл по всій Україні. Це нова концепція уроків фізкультури, реформа шкільного харчування, нове шкільне меню, яке одночасно корисне і смачне, популяризація спортивних секцій, нові онлайн-додатки і багато іншого, що з раннього дитинства має зробити здоровий та активний стиль звичкою на все життя», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у серпні минулого року Кабмін схвалив реформу харчування у школах. Обов'язки центральних органів виконавчої влади розписані до 2023 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: