Для шкіл оновили норми харчування: що зміниться в меню учнів

Читать на русском
Кабмін затвердив нові норми харчування у школах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з 1 вересня 2021 року. Для учнів зменшили кількість цукру і заборонили сосиски.
фото korrespondent.net

Кабмін затвердив нові норми харчування у навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, тепер обмежена кількість солі і цукру, жирів, заборонено використання ковбасних виробів, сосисок.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook 7 квітня.

Як змінювалися ціни на основні харчі в 2018-2021 рокахВ Україні з 2018 року зросли ціни на всі базові продукти – м'ясо, цукор, хліб, яйця, крупи. Детальніше – на інфографіці.

«З кейтерингом, дієтичним харчуванням і відповідно до норм ВООЗ. Оновлено норми харчування дітей в організованих колективах», - написав він.

Санлікар розповів, що змінилося у харчуванні школярів. Так, зокрема:

  • буде обмежено кількість солі і цукру, жирів, заборонено використання ковбасних виробів, сосисок, рибних консервів, що сприятиме профілактиці розвитку надмірної ваги і ожиріння, розвитку захворювань серцево-судинної системи.
  • з'явиться можливість вибирати ефективну модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу - кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку установи в оренду для організації харчування дітей і власними силами установи.
  • вперше передбачена вимога щодо організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами на підставі медичної довідки.

«Відразу зазначу, що норми оновлено з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування та з урахуванням фізіологічних потреб дітей в основних харчових речовинах та енергії», - додав Ляшко.

Постанова уряду набуде чинності з 1 вересня 2021 року.

Нагадаємо, у серпні минулого року Кабмін схвалив реформу харчування у школах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: