Легально, але не законно: нардеп пояснив необхідність легалізації зброї в Україні

Читать на русском
Станом на поточний момент в Україні є більше мільйона одиниць легальної зброї, переважно, мисливської
Ілюстративне фотоhromadske.ua

Вогнепальна зброя в Україні станом на сьогодні є легальною, але не цілком законною. Тому потрібно законодавчо унормувати питання обігу зброї.

Про це розповів народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дануца в ефірі телеканалу «Україна 24».

Співавтор внесеного до Верховної ради законопроєкту про право на цивільну вогнепальну зброю зазначив, що на сьогодні в країні більше мільйона одиниць легальної зброї, переважно, мисливської.

Легалізація зброї: скільки в Україні вогнепалу та чому досі немає профільного законуДва законопроєкти щодо обігу цивільної зброї рекомендовані до розгляду в Раді. Пропонується запровадити Реєстр цивільної зброї та посилити покарання для порушників.

«В Україні сьогодні зброя є легальною, але не є законною. Законність передбачає наявність закону. Сьогодні це все легалізовано наказом Міністерства внутрішніх справ і, безумовно, прийняття закону має бути. В Україні сьогодні понад 1 млн легальних стволів, це переважно мисливська зброя, і ми зобов'язані як законодавці унормувати законним способом обіг легальної цивільної зброї», - пояснив нардеп.

Раніше до Верховної ради внесли законопроєкт №5708, яким пропонується легалізувати цивільну вогнепальну зброю. Законопроєкт має визначити поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, умови та порядок отримання громадянами України та юридичними особами документів про право власності на зброю та провести класифікацію зброї.

Нагадаємо, що до цього, 4 березня, парламент провалив законопроєкти №4335 і №4335-1 про обіг зброї в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: