Кулеба пояснив свої різкі висловлювання на адресу НАТО

Читать на русском
Кулеба нагадав, що з 2008 року не було зроблено нічого, що допомогло б справі надання Україні та Грузії ПДЧ НАТО
Дмитро КулебаФото УНІАН

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чому він так агресивно висловився про НАТО після того, як стало відомо, що цього року Україні не отримати План дій щодо членства (ПДЧ).

Про це розповів сам Кулеба в інтерв'ю Liga.net.

Він зазначив, що ще у 2008 році, під час Бухарестського Саміту, було прийнято рішення, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. Однак відтоді - а минуло вже 13 років - питання так і не зрушилося з місця. Міністр припустив, що за ці роки хтось повинен був висловити своє невдоволення ходом речей.

«І якщо за 13 років в цьому конкретному питанні зроблено – нуль, напевно, хтось повинен набратися мужності та сказати: А що взагалі відбувається? На цей раз це був я», - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, що раніше Кулеба піддав політику НАТО дуже жорсткій критиці. Зокрема, він заявив, що ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: