Шмигаль повідомив, скільки договорів уклали за тиждень роботи ринку землі

Читать на русском
В Україні за перші шість днів відкриття ринку землі було укладено трохи більше ніж 300 договорів на купівлю ділянок.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

В Україні за перші шість днів відкриття ринку землі було укладено трохи більше ніж 300 договорів на ділянки сільськогосподарського призначення. Масового розпродажу землі немає.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 7 липня.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

«За перші шість днів з часу відкриття ринку було зареєстровано 322 угоди на земельні ділянки, щодо яких раніше діяв мораторій. Міфи про масовий розпродаж земель і вивезенні українського чорнозему за кордон так і залишилися тільки міфами, і запевняю вас, так і буде надалі», - сказав Шмигаль.

Він додав, що договори про землю сільськогосподарського призначення укладають прозоро і відповідно до встановлених процедур.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні запрацював ринок землі - скасовано заборону на продаж землі сільськогосподарського призначення.

У Держгеокадастрі пояснили, що заяви від нотаріусів на купівлю землі можуть розглядатися протягом доби - через великий наплив.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки землі було у власності українських міністрів, а також у мерів міст у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: