Відкриття ринку землі: за перший день зареєстрували три угоди

Читать на русском
В Україні в перший день скасування земельного мораторію уклали три операції продажу ділянок сільгоспземлі.
Роман ЛещенкоФото Слово і діло

В Україні у перший день скасування земельного мораторію уклали три операції продажу ділянок сільгоспземлі, які раніше під нього підпадали.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко заявив в ході години запитань до уряду в Раді 2 липня.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

Дані внесені до Держреєстру прав на нерухоме майно.

«За даними Державного реєстру прав на нерухоме майно, за 1 липня зареєстровано 3 угоди на право власності ділянок, які підпадали під мораторій», - сказав міністр.

Лещенко уточнив, що землю продали дорожче за нормативну грошову оцінку, яка визначає мінімальну суму, нижче якої ділянку не можна придбати.

«Середня нормативна грошова оцінка землі становить близько 28 тис. грн. Наші аналітичні дані підтверджують, що вартість проданих ділянок близько 50 тис. грн за гектар», - зазначив чиновник.

Міністр порадив власникам землі не поспішати її продавати, оскільки ділянки будуть рости в ціні.

Нагадаємо, голова Мінагрополітики прогнозував, що вартість земельних ділянок сільськогосподарського призначення зростатиме на 7-10% щороку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: