Ринок землі працює, заяви нотаріусів розглядаються протягом доби – Держгеокадастр

Читать на русском
Держгеокадастр справляється з напливом заяв від нотаріусів, проте їх можуть розглядати протягом доби.
agmropolit.com

Ринок продажу землі не поставлений на паузу, він продовжує працювати з дня запуску. Держгеокадастр справляється з напливом заяв від нотаріусів, проте їх можуть розглядати протягом доби.

Про це йдеться у заяві на сайті відомства у вівторок, 6 липня.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

«Заяви нотаріусів розглядаються у термін, що не перевищує доби, невелика затримка сталася тільки у зв'язку з накопиченням великої кількості заяв за вихідні», - повідомили в Держгеокадастрі.

У відомстві також зазначили, що до відкриття ринку землі доступ до Державного земельного кадастру, що необхідний для перевірки дотримання покупцем законодавчого обмеження по площі земель «в одні руки», мали 879 нотаріусів (із загальної кількості в 6,5 тисячі).

З моменту відкриття ринку землі і на сьогоднішній день від нотаріусів надійшло всього 2344 заяв. З них 1 382 заяви погоджено, 233 - відмовлено, 729 перебувають на розгляді.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні відкрився ринок землі. За перший день було укладено три угоди.

Проте 6 липня ЗМІ повідомляли, що в Україні вимушено поставили ринок землі на паузу. Причиною назвали відсутність доступу у нотаріусів до системи Держгеокадастру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: