Велика Британія стала основним стратегічним партнером України – Данілов

Читать на русском
За словами Данілова, для підвищення зовнішньої безпеки Україна повинна робити те, що відповідає її інтересам
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Велика Британія - це основний стратегічний партнер України. Одними з головних партнерів також є США і балтійські країни.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю виданню Forbes.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

За словами Данілова, Польща і деякі інші країни також готові вести партнерські відносини з Україною, але рівно до того моменту, поки та не проявить слабкість. Тому для підвищення зовнішньої безпеки Україна повинна робити те, що відповідає її інтересам.

«Ми ще не стали великою економікою, тому що 30 років з'ясовуємо відносини та обговорюємо питання, по яких повинні поставити крапку ще в 1991 році», - додав секретар.

Нагадаємо, 21 червня на борту есмінця ВМС Великої Британії Defender був підписаний договір про підтримку розвитку Військово-Морських сил України. Меморандум передбачає спільне проєктування і будівництво військових кораблів в Україні та Великої Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: