США готові посилювати партнерство з Україною у сфері безпеки – Держдепартамент

Читать на русском
Сполучені Штати продовжать працювати з Україною для досягнення нею євроатлантичних устремлінь
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Сполучені Штати підтверджують свою підтримку Україні перед обличчям російської агресії і готові всіляко посилювати партнерство у сфері безпеки і оборони.

Про це заявила на брифінгу заступник спікера Державного департаменту США Джалін Портер.

За словами Портер, Сполучені Штати продовжать працювати з Україною «для досягнення нею євроатлантичних устремлінь».

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«У Києві держсекретар підтвердив нашу непохитну підтримку суверенітету України та її територіальної цілісності, особливо на тлі поточної російської агресії. Ми продовжимо зміцнювати наше партнерство-партнерство у сфері безпеки - з Україною, щоб вона могла захистити себе в умовах агресії», - зазначила вона.

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США розглянуть прохання України передавати їй більше зброї. Державний департамент підтримує цю ідею, а також шукає інші шляхи надання допомоги Києву.

Нещодавно комітет у закордонних справах Сенату США схвалив законопроєкт про партнерство з Україною у сфері безпеки. Він передбачає збільшення щорічної військової допомоги Києву до 300 млн дол.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: