В Одесі на британському есмінці підписали договір

Читать на русском
Ракетний есмінець Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER прибув до Одеси. На його борту підписали договір про підтримку розвитку Військово-морських сил України.

Ракетний есмінець Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER прибув до Одеси. На його борту підписали договір про підтримку розвитку Військово-морських сил України.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Офіційна назва підписаного документу - Меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства і ВМС України.

З британської сторони договір підписав міністр з питань оборонних закупівель Джеремі Квін, з української - заступник міністра оборони Олександр Миронюк.

Меморандум передбачає спільне проєктування і будівництво військових кораблів в Україні та Великобританії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

«Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством для зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою в Чорному і Азовському морях», - йдеться в сообенно.

Свідками церемонії підписання Меморандуму стали Секретар РНБО України Олексій Данілов, Перший Морський Лорд Великобританії адмірал Тоні Радакін і Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Учасники церемонії також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських і американських військових на борту корабля. Есмінець HMS DEFENDER став вже другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх декількох тижнів.

«Спільні морські проекти і регулярні візити військових кораблів - свідоцтво тісних зв'язків між Британією і Україною, партнерства і дружби», - йдеться в повідомленні.

Раніше до Чорного моря увійшли військові кораблі Великобританії і Нідерландів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: