Велика Британія і Німеччина заявили про підтримку нормандського формату

Читать на русском
У Лондоні та Берліні дали зрозуміти, що бачать єдиний шлях вирішення конфлікту на Донбасі в переговорах у нормандському форматі
Маас і Раабtwitter.com

Велика Британія і Німеччина заявили, що підтримують нормандський формат, завдяки якому повинен бути врегульований збройний конфлікт на Донбасі.

Про це сказано в декларації, яку за підсумками зустрічі підписали Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб і глава МЗС ФРН Хайко Маас.

«Повністю підтримуючи суверенітет і територіальну цілісність України, ми рішуче підтримуємо нормандський формат і продовження обговорення Мінського процесу з метою досягнення миру і стабільності в регіоні», - йдеться в документі.

Нагадаємо, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що США можуть приєднатися до Нормандського формату. Президент США Джозеф Байден заявив, що Вашингтон продовжить дипломатичну роботу навколо Мінських угод, що можна розцінити, як показник наміру США все ж приєднатися до формату.

До цього глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна прагне, щоб зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії в «нормандському форматі» відбулася якнайшвидше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: