Кулеба оцінив відносини України з Китаєм: не вороги, не друзі, просто партнери

Читать на русском
За словами глави МЗС, Китай є першорядним торговельним партнером України і змінювати цю ситуацію не планується
Дмитро КулебаВідкрите джерело

Китай є для України торговельним партнером номер один, попри суперницькі взаємини між Пекіном і Вашингтоном. Україна змінювати цю ситуацію не планує.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

У відповідь на відповідне запитання Кулеба зазначив, що Китай для України не ворог, але і не друг - а просто торговий партнер.

«Ми розуміємо те протистояння, яке розгорнулося вже між США і Китаєм. Це закономірність історичного розвитку. Про це можна дуже довго говорити. Воно є. Але модель дуже проста зараз: США є партнером №1 України в питаннях політики та безпеки, Китай є торговим партнером №1 України. Ось і вся логіка... В окремих питаннях одне іншому заважає, доводиться працювати дипломатії, прибирати розбіжності, усувати якісь проблеми. Але концептуально логіки, яку я озвучив, ми дотримуємося», - підкреслив він.

Нагадаємо, глави країн-членів G7 на саміті 12 червня прийняли рішення створити глобальний проєкт для протидії політиці Китаю на світовому рівні. Проєкт буде спрямований на підтримку членами «Великої сімки» інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: