Прищеплювати дітей молодше 12 років не будуть – експерт про вакцинацію дітей проти коронавірусу

Читать на русском
В Україні буде дозволена вакцинація дітей від 12 років, які не мають протипоказань, супутніх захворювань і відносяться при цьому до групи ризику
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Світ поступово переходить до вакцинації проти коронавірусу дітей. Діти вважалися найбільш маловразливою до інфекції групою - але з появою нових штамів вакцинувати вирішили й їх. Це питання вирішується також в Україні.

Про плани вакцинації дітей в Україні розповіла медичний експерт UNICEF Катерина Булавінова в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На цей час для вакцинації дітей схвалена вакцина Pfizer Comirnaty. У кількох країнах почалася вакцинація дітей від 12 років. Молодше 12 років, наскільки мені відомо, поки ніхто не вакцинує. І у всіх схвалюють документах все-таки говориться - від 12 років. Вакцинувати дітей можна з різних міркувань, але в першу чергу, щоб захистити їх самих від COVID-19, від нових штамів», - повідомила Булавінова.

Вакцинація від COVID-19: в яких країнах почали прищеплювати дітейВакцинувати дітей від коронавірусу дозволили препаратом Pfizer. Це вже роблять в США, Канаді, Ізраїлі та деяких країнах ЄС.

За її словами, в Україні буде дозволена вакцинація дітей від 12 років, які не мають протипоказань, супутніх захворювань і відносяться при цьому до групи ризику. Решту дітей вакцинувати не будуть - хоча в деяких країнах вакцинують всіх підряд, не розбираючись у віці та фізичному стані.

«Але деякі країни вакцинують всіх дітей. Ізраїль, наприклад, вакцинує. В основному дітей вакцинують ті країни, які розібралися з вакцинацією у дорослих», - додала експерт.

Ще наприкінці червня Всесвітня організація охорони здоров'я вперше заявила, що дітей можна вакцинувати від коронавірусу.

Нагадаємо, низка країн вже почала вакцинацію дітей. Наприклад, з 17 червня в Естонії щеплення можуть отримати підлітки у віці від 12 до 15 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: