Засідання політичної підгрупи ТКГ не відбулося: названа причина

Читать на русском
Консультації у політичній робочій групі ТКГ щодо Донбасу, заплановані на 6 липня, знову не відбулися через російську сторону.
facebook.com/sergiy.garmash

Консультації у політичній робочій групі ТКГ щодо Донбасу, заплановані на 6 липня, не відбулися. Причиною стала знову так званий «експерт» Майя Пирогова, яку покликала на засідання Росія.

Про це повідомив представник Донецька в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш у Facebook.

ТКГ покинули два модератори, це може стати переломним моментом переговорів – ГармашКолишні модератори переговорів Фріш і Морель були лояльно налаштовані до представників проросійських псевдореспублік

«В офіційних засіданнях, українська сторона може бути представлена ​​тільки в повному складі, з представниками ОРДЛО від України...У Донецьку все-таки вирішили зірвати почався діалог і «витягли» в студію Майю Пирогову, засуджену українським судом за терористичну діяльність. Ми, як і попереджали, в такому випадку були змушені вийти з віртуальної «кімнати переговорів». Згодом вийшли і всі інші», - написав Гармаш.

Він також зазначив, що «на засіданні політичної робочої групи, яке так і не відбулося, вперше була присутня новий призначений модератор ОБСЄ Сільвія Берману».

Але, за його словами, модератор заявила про збереження старих «практик».

«По суті, це означає, що в процесі так і не з'явиться інша сторона конфлікту: Росія буде заявляти, що вона посередник, а її представники з Луганська і Донецька будуть продовжувати називати себе «сторонами конфлікту», не маючи при цьому ніякої суб'єктності», - пояснив він.

Гармаш додав, що у такій ситуації конструктивний діалог неможливий.

Нагадаємо, ТКГ на наступному засіданні підніме питання порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: