ТКГ покинули два модератори, це може стати переломним моментом переговорів – Гармаш

Читать на русском
Колишні модератори переговорів Фріш і Морель були лояльно налаштовані до представників проросійських псевдореспублік
Ілюстративне фотоФото ТСН

Тристоронню контактну групу (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі, яка збирається в Мінську, чекають зміни, оскільки її покинули двоє модераторів. Посли Тоні Фріш і П'єр Морель вирішили припинити участь у переговорному процесі.

Про це повідомив представник України в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, цей момент може стати переломним у переговорах. Фріш і Морель були лояльно налаштовані до представників проросійських псевдореспублік «Л/ДНР».

«Фріш вчора на робочій групі побажав всього найкращого «громадянам Донбасу», але чомусь не пам'ятав про громадян України... Зараз скажу тільки, що навіть сьогодні Морель називав представників ОРДЛО від Росії - «главами делегацій», - пояснив він.

Гармаш підкреслив, що зараз все залежить від того, хто займе вакантні місця Мореля і Фріша.

«У будь-якому випадку, ці люди пішли, а значить є шанс, що нові модератори будуть керуватися в дипломатичному процесі все ж документами, а не «традиціями», - додав він.

Нагадаємо, під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі 23 червня Росія продовжила ігнорувати питання обміну полоненими, а також заблокувала питання про розмінування територій Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: