Росія ігнорує питання обміну полоненими під час засідань ТКГ

Читать на русском
Російська сторона продовжує демонстративно ігнорувати пропозиції української сторони щодо обміну полоненими
Ілюстративне фотоReuters

Під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі 23 червня Росія продовжила ігнорувати питання обміну полоненими, а також заблокувала питання про розмінування територій Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

«Попри готовність координатора і робочої підгрупи з безпеки, російська сторона заблокувала запланований розгляд питання з розмінування ділянок, узгоджених влітку 2020 року в рамках роботи безпеки підгрупи ТКГ», - сказано в повідомленні щодо розмінування.

Підкреслюється також, що російська сторона продовжує демонстративно ігнорувати пропозиції української сторони щодо обміну полоненими.

«На жаль, наші пропозиції та ініціативи поки не зустрічають належної реакції російської сторони», - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, що Україна у своєму списку на обмін полонених з ОРДЛО вказала близько 300 українців, які утримуються на окупованій території Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський у квітні повідомляв, що обмін полоненими не відбувається через те, що РФ і ОРДЛО не передали списки ОБСЄ. Україна отримала від ОРДЛО списки на обмін полоненими тільки на початку травня – через пів року очікування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: