ТКГ на наступному засіданні підніме питання порушення бойовиками режиму припинення вогню

Читать на русском
Про факти порушення режиму припинення вогню Україна повідомила ОБСЄ. Від вогню бойовиків гинуть українські військові
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту в Донбасі 6 липня буде піднято питання про частіші порушення режиму припинення вогню проросійськими збройними формуваннями.

Про це йдеться в повідомленні української делегації в ТКГ в Telegram.

У ТКГ зазначили, що кілька минулих днів відзначилися випадками грубих порушень режиму тиші бойовиками. Застосовувалася зброя, яка заборонена Мінськими угодами. У лавах Збройних сил України є вбиті та поранені.

«Найнебезпечніше в цьому те, що російські війська обстрілюють населені пункти, зокрема, Авдіївку. Сьогодні в результаті вогню противника один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення. Напередодні загинув ще один український військовослужбовець», - зазначає українська делегація в ТКГ.

Червень в ООС: режим припинення вогню порушили понад 200 разівУ зоні проведення ООС в червні було 205 порушень режиму припинення вогню. Загинули двоє військових, 8 були поранені.

Про факти порушення режиму припинення вогню Україна повідомила ОБСЄ.

«Українська делегація в ТКГ почне своє завтрашнє засідання з цієї теми, використовуючи свої дипломатичні можливості для повернення до повного дотримання режиму припинення вогню... Також питання грубих порушень окупаційними військами режиму припинення вогню буде поставлено в ході консультацій в рамках Нормандського формату», - йдеться в повідомленні.

Бойовики ще 1 липня обстріляли з важких артсистем житлові будинки в населеному пункті Водяне на Донбасі. Пошкоджено цивільні будівлі.

4 липня бойовики на Донбасі обстріляли позиції українських військових 6 разів за минулу добу. 1 боєць загинув, ще 1 отримав поранення.

5 липня протягом доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики три рази обстріляли позиції ЗСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: