Санлікар не виключає, що вакцинація від COVID може складатися з трьох доз

Читать на русском
В Україні можливий варіант, при якому вакцинація від коронавірусу буде складатися з трьох доз, а не з двох, як зараз.
фото РБК-Україна

В Україні можливий варіант, при якому вакцинація від коронавірусу буде складатися з трьох доз, а не з двох, як зараз. Остаточне рішення ще не прийнято.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі програми «Сніданок з 1+1» в п'ятницю, 2 липня.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

«Є дві стратегії повторної вакцинації. Перша - коли вводиться третя доза через 6 місяців після основної, це так звана бустерна. І друга тактика - коли ревакцинація, повторна вакцинація робиться через рік. Фінального рішення, який сценарій вибрати для повторної вакцинації, ще не прийнято. Ми зараз вивчаємо дослідження і приймемо рішення, чи буде це бустерна доза або ревакцинація», - сказав Кузін.

Також він уточнив, у якому випадку виправдано змішувати різні види вакцин. За словами Кузіна, це робити не забороняється, але жорсткої рекомендації як такої немає.

«Національна технічна група експертів не забороняє цього робити, якщо, наприклад, на перше введення була зареєстрована алергічна реакція. В такому випадку друга доза може бути іншого виробника або іншого типу, щоб мінімізувати ризики несприятливих подій після імунізації», - пояснив санлікар.

Нагадаємо, Кузін також розповів, кого з дітей хочуть вакцинувати цього літа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: