«Газпром» поступово скорочує транзит газу через Україну – оператор ГТС

Читать на русском
Зараз транзит газу на південь виконується тільки в Молдову, Болгарія, Сербія та інші країни на цьому напрямку давно отримують газ в обхід України
Ілюстративне фотоFacebook

Після того як через російський газопровід «Турецький потік» був запущений газовий транзит до Туреччини, Греції та Болгарії, російський газовий монополіст «Газпром» різко скоротив транзит газу через Україну.

Про це написав у Facebook глава компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон.

За словами Макогона, зараз транзит газу на південь виконується тільки в Молдову. А якщо Росія зуміє добудувати продовження «Турецького потоку» через Болгарію і Сербію, то «Газпром» переведе на цей газопровід і транзит в Угорщину.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Для України це означає додаткову втрату 10-12 млрд кубометрів транзиту щорічно. Дуже важливо не допустити завершення будівництва «Північного потоку-2»... Транзит газу означає Для України не тільки отримання значного доходу, але також важливий елемент енергетичної безпеки країни», - написав він.

Нагадаємо, за 11 місяців 2020 року транзит російського газу через Україну склав 50,1 млрд кубометрів газу, що на 38% менше, ніж минулого року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: