Кравчук прокоментував можливість приєднання США до Нормандського формату

Читать на русском
На думку Кравчука, приєднання до Нормандського формату США спричинить серйозну зміну переговорного процесу
Леонід КравчукФото УНІАН

США можуть приєднатися до Нормандського формату. Президент США Джозеф Байден заявив, що Вашингтон продовжить дипломатичну роботу навколо Мінських угод, що можна розцінити, як показник наміру США все ж приєднатися до формату.

Про це розповів глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Дом».

«Якщо США приєднаються, вважаю, що це буде дуже великий крок з врегулювання процесу. Це означатиме, що і на Мінському майданчику буде більше дипломатії, більше зусиль і більше твердих позицій, ніж зараз», - сказав він.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що переговори ТКГ по Донбасу потрібно перенести з Білорусі до Швейцарії або Фінляндії. Він також зазначив, що на сьогодні Білорусь не є нейтральною країною стосовно України, а останні обмеження на пряме сполучення унеможливлять поїздки до Мінська.

Секретар РНБОУ Олексій Данилов 18 червня заявив, що Україна буде працювати з Мінськими угодами й далі, але виконувати їх у тому вигляді, в якому вони існують зараз, вона не буде. Це просто абсурдно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: