У Кабміні заявили про можливість екологічної катастрофи на Донбасі

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що екологічна катастрофа на Донбасі може статися вже через кілька місяців.
Офіс президента

У Кабміні заявили про можливість екологічної катастрофи на Донбасі. Це може статись через декілька місяців.

Про це міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив в коментарі РБК-Україна.

«За кілька місяців ми матимемо екологічну катастрофу на окупованих територіях Донбасу та у південних районах Ростовської області», – заявив Резніков.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

Зокрема, закривши і затопивши десятки шахт, окупанти поставили під загрозу джерела питної води, якими користується близько 800 тисяч осіб.

Крім того, голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований зазначив, що об’єкти підвищеної небезпеки розташовані у містах Новолуганське, Авдіївка, Маріуполь та Торецьк.

Однак поки що радіаційний фон там у межах норми, уточнив голова ДЕІ.

Нагадаємо, раніше міністр охорони довкілля Роман Абрамовський розповів, що на окупованій території Донбасу зруйновано близько 500 тисяч гектарів екосистеми.

Він додав, що також є велика проблема мокрої консервації шахт, які не працюють. Водночас точну суму збитків в Мінекології назвати поки не можуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: