За незаконне проникнення до зони ЧАЕС хочуть посилити покарання

Читать на русском
В Україні за незаконне проникнення зони відчуження Рада готується запровадити кримінальну відповідальність.
iterally.life

В Україні за незаконне проникнення до зони відчуження Верховна рада готується запровадити кримінальну відповідальність і штрафи.

На засіданні в п'ятницю, 2 липня, нардепи ухвалили відповідний законопроєкт №4156 за основу.

Його підтримали 269 парламентаріїв.

Чорнобильцям можуть підвищити пенсії: кому і на скількиЗаконопроєкт про підвищення пенсій чорнобильцям незабаром можуть ухвалити у Верховній раді. Детальніше – в матеріалі Слово і діло.

Урядовий законопроєкт передбачає, що проникнення в зону відчуження або зону безумовного відселення без дозволу, або самовільне поселення в них, або знищення, пошкодження або перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон каратимуть штрафами або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Розмір штрафу складе від 1 тисячі до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 17 тисяч - 42,5 тисячі гривень.

Крім того, переміщення будь-яким способом за межі зони відчуження продуктів рослинного і тваринного походження, промислової або іншої продукції, тварин, риби, рослин або будь-яких інших об'єктів хочуть карати штрафом розмірі від 17 тисяч до 42 500 гривень.

Законопроєкт внесли в Раду у вересні 2020 року.

Нагадаємо, у квітні депутати ухвалили за основу підвищення пенсії чорнобильцям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: