У зоні ЧАЕС затримали сталкерів із Росії

Читать на русском
Було встановлено, що правопорушниками виявилися 27-річний і 25-річна - громадяни Росії і ровесниця іноземки, мешканка Миколаєва.

Прикордонники з відділу Іванків Житомирського загону спільно з поліцією в Київській області затримали трьох осіб, які пробиралися в зону відчуження Чорнобильської АЕС.

Про це повідомляє Держприкордонслужба в понеділок, 10 травня.

Роковини Чорнобильської катастрофи: які обіцянки дають українські політикиРоковини аварії на Чорнобильській АЕС. Політики найчастіше обіцяють підвищити чорнобильцям пенсії.

Було встановлено, що правопорушниками виявилися 27-річний і 25-річна - громадяни Росії і ровесниця іноземки, мешканка Миколаєва.

«Ці троє намагалися пішки потрапити до Чорнобильської зони з метою екстремального туризму та відпочинку. Як з'ясували прикордонники, на територію України іноземці потрапили в установленому порядку через діючі авіаційний і автомобільний пункти пропуску», - йдеться в повідомленні.

Щодо затриманих складено адміністративні протоколи за статтею про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення (ст.46-1 КУпАП), рішення за якими буде ухвалювати суд.

Раніше в МОЗ розробили план з профілактики населення від радіації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: