Росія планує вилучити в ОРДЛО всі паспорти України до 2025 року – Гармаш

Читать на русском
Гармаш зазначив, що цю проблему вирішувати дуже важко і не зрозуміло, як до неї підступитися. Росія цілеспрямовано ізолює ОРДЛО від України
Ілюстративне фотоua.news

У Росії вирішили кардинально розв'язувати питання з громадянством населення окупованих районів Донецької та Луганської області. Кремль розпорядився до 2025 року вилучити на території ОРДЛО всі українські паспорти.

Про це розповів член Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Сергій Гармаш, повідомляє «Укрінформ».

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Видача російських паспортів там прогресує. За моєю інформацією, до 2025 року ставиться завдання, щоб там не було тих, хто матиме українські паспорти, тобто їх ще можуть вилучати. І тоді виникне проблема не КПВВ, а можливості наших громадян в'їхати на підконтрольну територію України за відсутності українських документів. Проблема дуже серйозна», - сказав він.

Гармаш зазначив, що цю проблему вирішувати дуже важко і не зрозуміло, як до неї підступитися.

«РФ цілеспрямовано ізолює ці території від України. Це політика РФ щодо окупованих територій - ізоляція від України всіма засобами», - підкреслив він.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув міжнародних партнерів з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР». На його думку, санкції проти Росії могли б загальмувати цей процес.

Нагадаємо, російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: