Переворот в М'янмі призвів до краху систему охорони здоров'я

Читать на русском
Військовий переворот у М'янмі призвів до краху систему охорони здоров'я. Це дуже небезпечна ситуація на тлі пандемії коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

Військовий переворот у М'янмі призвів до краху систему охорони здоров'я. Це дуже небезпечна ситуація на тлі пандемії коронавірусу.

Про це пише Reuters.

«Наприклад в лікарні Цікха зараз працює тільки три медики, хоча раніше їх було 11. Медики відзначають, що для порятунку життів від COVID-19 їм не вистачає кисню, медичного обладнання, електрики, лікарів або машин швидкої допомоги», – йдеться в повідомленні.

Така ситуація склалась через те, що медики також брали участь у протестах проти державного перевороту в М'янмі. Близько 150 медичних працівників були заарештовані. Ще сотні лікарів і медсестер розшукуються за звинуваченням у підбурюванні. Деякі лікарі просто бояться виходити на роботу.

Зараз система охорони здоров'я, що знаходиться в кризі, викликає побоювання з приводу можливого впливу на країну хвилі інфекцій з різними варіантами, яка захлеснула Індію, Таїланд та інших сусідів.

«Дуже турбує те, що тестування, лікування та вакцинація COVID-19 в М'янмі вкрай обмежені, оскільки більша кількість життів піддається ризику через поширення нових, більш небезпечних варіантів», – сказав Луїс Сфейр-Юніс, менеджер з операцій з COVID-19 в М'янмі.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: