В ООН заявили про загрозу громадянської війни в М'янмі

Читать на русском
Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, якою засудила військовий переворот у М'янмі та закликала до введення ембарго на постачання зброї в країну.
ANI News

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, якою засудила військовий переворот у М'янмі та закликала до введення ембарго на постачання зброї в країну.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначають, що лише Білорусь проголосувала проти резолюції, при цьому Китай, Росія і ще 34 країни утрималися.

«Китай стверджував, що зовнішній тиск може погіршити ситуацію, але не виключив ембарго на постачання зброї в майбутньому», – додають у виданні.

Також в ООН заявили про загрозу початку громадянської війни.

Зазначається, що проект резолюції підтримує, доповнює і зміцнює зусилля Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) щодо повернення М'янми на шлях демократії. Він засуджує застосування смертоносної сили збройними силами М'янми, підтверджує підтримку Генасамблеєю населення і вимагає притягнення до відповідальності за злочини проти нього.

«Резолюція також закликає збройні сили негайно і беззастережно звільнити чиновників і політиків, затриманих після перевороту, а також всіх тих, хто був довільно затриманий, звинувачений або заарештований», – зазначають в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

З початку масових протестів у М'янмі загинуло 860 осіб, включаючи дітей. Кількість поранених обчислюється тисячами, проте точне число невідоме.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: