Євросоюз розширив санкції проти М'янми

Читать на русском
В цілому, санкції Європейського Союзу проти М'янми тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ
Військова хунта М'янмиАнадолу

Європейський союз розширив санкції, які були введені проти представників військового режиму в М'янмі.

Про це йдеться в заяві Європейської Ради.

«Сьогодні Рада ввела санкції проти 8 осіб, 3 суб'єктів господарювання та організації ветеранів війни у зв'язку з військовим переворотом, здійсненим в М'янмі / Бірмі 1 лютого 2021, і репресіями проти мирних демонстрантів», - вказується в повідомленні.

Під санкції потрапили міністри та їх заступники, Генеральний прокурор М'янми, чотири державні установи. В цілому, санкції тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ.

Обмеження, які ввів ЄС, включають заморожування фінансових активів, заборону на надання будь-яких фондів або фінансування включеним до списку особам або установам, заборону на подорожі або транзит територією ЄС тощо.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

З початку масових протестів в М'янмі загинуло 860 осіб, включаючи дітей. Кількість поранених обчислюється тисячами, проте точне число невідоме.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: