Режим М'янми заявив про тісну військову співпрацю з Росією

Читать на русском
Режим М'янми має намір розвивати співпрацю з Росією по військовій лінії. Партнерство між двома країнами було розраховане на подальше розширення.
Фото BBC

Режим М'янми має намір розвивати співпрацю з Росією по військовій лінії. Партнерство між двома країнами було розраховане на подальше розширення.

Про це заявив головнокомандувач збройних сил Мін Аун Хлайн.

Мін Аун Хлайн в Москві зустрівся з главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу і секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим. Він зазначив, що в ході переговорів з Шойгу обговорював розширення існуючого співробітництва між Росією і М'янмою.

«У сфері військового співробітництва ми йдемо до його розвитку. Ми створимо нову співпрацю, будемо розширювати її. Наша співпраця була спочатку спланована так, що з часом вона повинна розширюватися», – сказав Хлайн.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

З початку масових протестів у М'янмі загинуло 860 осіб, включаючи дітей. Кількість поранених обчислюється тисячами, проте точне число невідоме.

Європейський союз розширив санкції, які були введені проти представників військового режиму в М'янмі. Під санкції потрапили міністри та їх заступники, Генеральний прокурор М'янми, чотири державні установи. В цілому, санкції тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: