Допомогу по безробіттю підвищать: скільки держава платитиме безробітному

Читать на русском
Максимальну допомогу по безробіттю отримує не більше 15% українців, мінімальну - кожен п'ятий безробітний
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 1 липня завдяки підвищенню прожиткового мінімуму зросте і державна допомога з безробіття. Вона збільшиться в середньому на 436 грн, а на максимальне підвищення зможе розраховувати близько 15% безробітних українців.

Про це розповіла начальник управління з надання послуг населенню Державного центру зайнятості Інна Бондіні в ефірі телеканалу «Україна 24».

За її словами, проблем з виплатами допомоги буде не більше, ніж зараз.

«Відповідно до закону, максимальний розмір допомоги по безробіттю повинен становити не більше 4-х прожиткових мінімумів. Якщо він виріс, то максимально допомога зросла, і люди будуть отримувати саме те, що їм належить», - пояснила вона.

Пенсії, аліменти, допомога на дитину: які соцвиплати зростуть від 1 липняЯк зміниться прожитковий мінімум, допомога на дитину, пенсії та інші соцвиплати в Україні з 1 липня – в матеріалі Слово і діло.

Бондіні додала, що максимальну допомогу по безробіттю отримує не більше 15% українців, мінімальну - кожен п'ятий безробітний.

«Мінімальну допомогу отримує, здається, кожен п'ятий, зараз не готова сказати точно. Приблизно 20-25% - це 1000-1800 грн. 1000 грн для незастрахованих, 1800 грн для застрахованих осіб», - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на скільки може зрости розмір допомоги при народженні дитини і які ще виплати на дітей можна отримати.

Кому з 1 червня 2021 року перерахували пенсії, можна прочитати тут.

На інфографіці можна подивитися, які пільги для учасників бойових дій передбачені в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: