У Кабміні пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини

Читать на русском
Згідно з проектом, допомога при народженні першої та кожної наступної дитини призначається в розмірі 50 тис гривень.

Мінсоцполітики підготувало проєкт закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

Вперше з 2014 року пропонується збільшити розмір виплат і встановити щорічну індексацію. Проект закону розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Пакунок малюка: чи збільшиться допомога при народженні дитини в 2021 роціПілотний проєкт передбачає, що батьки зможуть обирати між готовим пакунком та його грошовим еквівалентом.

Згідно з проектом, допомога при народженні першої та кожної наступної дитини призначається в розмірі 50 тис гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Зараз розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень виплачуються відразу, а решта - протягом наступних 36 місяців.

Також планується встановити, що розмір допомоги при народженні дитини, щорічно з 1 січня збільшується на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року), який затверджується Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання породіллям державної допомоги «пакет малюка». Закупівля буде проходити на відкритих аукціонах через ProZorro.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: