У МЗС Польщі заявили, що вірять у вступ України до НАТО

Читать на русском
Також у міністерстві розкритикували прийнятий у 2016 році документ Європейського Союзу щодо відносин ЄС з Росією
МЗС ПольщіВідкрите джерело

Польща вірить, що вступ України до НАТО коли-небудь, та відбудеться. Варшава переконана, що Україна робить для цього все можливе.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшидач, повідомляє Gazeta Prawna.

«Питання приєднання України до НАТО знаходиться в порядку з 1998 року. Одного разу це станеться. Україна робить все можливе, щоб домогтися необхідних цілей», - заявив він.

Також чиновник розкритикував прийнятий у 2016 році документ Європейського Союзу щодо відносин ЄС з Росією.

«Що ми бачимо останнім часом? Військова ескалація з боку Москви біля українських кордонів, агресивні дії в Криму, втручання в Білорусь, інформаційні атаки в Польщі. Це їх позитивна атмосфера для створення діалогу на високому рівні?», - підкреслив Пшидач.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

14 червня президент США Джозеф Байден висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ще в 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: