ВАКС призначив до розгляду справу президента МАУ

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився із датою засідання для розгляду по суті кримінального провадження про завдання збитків державному аеропорту.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 1 липня ухвалив ВАКС, повідомляє прес-служба суду

«За результатами підготовчого судового засідання колегія суддів відмовила у скасуванні запобіжного заходу обвинуваченій, задовольнила клопотання про виклик свідків та призначила судовий розгляд цього кримінального провадження на 5 липня 2021 року о 10:30», – інформує ВАКС.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу президента МАУ. Раніше «Слово і діло» розповідало деталі цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: