Антикорупційний суд призначив засідання у справі президента МАУ

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився із датою підготовчого засідання у кримінальному провадженні про завдання збитків державному аеропорту.
Євген Дихне

Вищий антикорупційний суд призначив на 30 червня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 16 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Євгена Дихне – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та (Олесі Левочко – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України призначити відкрите підготовче судове засідання на 30 червня 2021 року о 12:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі.

За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу президента МАУ. Раніше «Слово і діло» розповідало деталі цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: