НАБУ завершило розслідувати справу стосовно президента МАУ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні про збитки державного аеропорту.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

НАБУ та САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ та САП завершили розслідування факту завдання понад 16,5 млн грн у результаті незаконного розпорядження майном державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (далі ДП «МА «Бориспіль»). 2 лютого двом підозрюваним відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду», – інформують у бюро.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі.

За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, суд визначив заставу ексгендиректору аеропорту «Бориспіль» Дихне. Нещодавно журналіст «Слово і діло» з'ясував деталі цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: