В Україні другий місяць поспіль знижуються зарплати

Читать на русском
Традиційно найвища середня зарплата виявилася в Києві, найнижча середня зарплата - у Волинській області
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

За травень 2021 року в Україні середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій склала 13 499 гривень. Це на 44 гривні менше, ніж у квітні 2021 року.

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

У квітні, своєю чергою, зарплати були менше березневих на 69 гривень. Однак у річному обчисленні, якщо брати період з травня 2020 року, середня зарплата співробітника зросла на 28,1%, а реальна зарплата з урахуванням інфляції - на 16,8%.

Як за два роки змінилося фінансове становище українцівБільше половини українців відчули погіршення свого матеріального становища за два роки. Детальніше – на інфографіці.

Традиційно найвища середня зарплата виявилася в Києві - там платять 19 287 грн, найнижча - у Волинській області, де в середньому можна розраховувати на 10 890 гривень.

Що стосується сфер діяльності, найвища середня зарплата у сфері «Інформація та телекомунікації» - 25 265 гривень, «Фінансова та страхова діяльність» - 21 965 гривень, а найнижча виявилася у сфері «Тимчасове розміщення та організація харчування» - 8 875 гривень.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів спрогнозував, що мінімальна середньозважена заробітна плата в Україні у 2022 році зросте до 6,55 тисячі гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: