Справа MH17 залишається для Нідерландів однією з найважливіших – посол

Читать на русском
Розгляд справи про збиття боїнгу МН17 залишається одним з найважливіших для влади Нідерландів.
Цензор.Нет

Справа катастрофи MH17 залишається однією з найважливіших для Нідерландів.

Про це надзвичайний та повноважний посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов повідомив в ефірі телеканалу Дом.

«Безумовно, це одне з найважливіших питань на порядку денному в Нідерландах…Це питання постійно на порядку денному і парламенту, і уряду, дуже інтенсивно ведеться міжнародне співробітництво», – зазначив дипломат.

Він наголосив, що з 2014 року найактивніше ведуть розслідування п'ять країн – Україна, Нідерланди, Бельгія, Австралія і Малайзія, які створили спільну групу.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

«Вони відпрацьовували різні опції, як забезпечити притягнення до відповідальності тих, хто збив Боїнг. Перша опція – створити спеціальний трибунал під егідою Ради безпеки ООН, була підготовлена відповідна резолюція, і вона отримала загальне схвалення. Єдина країна, яка ветувала цю резолюцію, була Російська Федерація», – сказав Ченцов.

За його словами, після цього країни сконцентрувалися на двох варіантах розгляду справи:

«Створення гібридного трибуналу цими п'ятьма країнами або передача справи в національну юрисдикцію. Врешті, визначили, що під час цих переговорів буде застосовуватися національна юрисдикція Нідерландів», – констатував дипломат.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився на території тимчасово окупованого Донбасу. На борту літака перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили із зенітно–ракетного комплексу «Бук», який належить бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил.

Минулого тижня у судовому комплексі «Схіпхол» в Нідерландах відбулися чергові судові засідання з розгляду по суті справи про катастрофу літака рейсу MH17.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: