У Гаазі закінчили демонстрацію доказів у справі МН17

Читать на русском
Найбільшу важливість судді, які ведуть процес, надають записам телефонних розмов між бойовиками і даним стільникового зв'язку.
Ілюстративне фотоAP Photo

У Гаазі в ході суду за фактом загибелі у 2014 році авіалайнера MH17 над Донбасом завершили демонстрацію всіх доказів у справі.

Про це повідомляє NOS.

Відзначається, що найбільшу важливість судді, які ведуть процес, надають записам телефонних розмов між бойовиками та даними стільникового зв'язку. Вони допомагають встановити місцезнаходження осіб, які брали участь у транспортуванні ЗРК «Бук» та атаці на авіалайнер.

Також у процесі засідання 17 червня детально обговорили роль командира проросійських найманців Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) у трагедії MH17. Згідно з матеріалами слідства, саме Гіркін-Стрєлков був ініціатором застосування ЗРК.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Підозрювані Олег Пулатов і Сергій Дубинський заявили, що записи переговорів, які розглядав суд - це підробка.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

9 червня 2021 року в Нідерландах на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили свідчення свідків запуску ракети з установки «Бук».

Раніше на суді в Гаазі повідомили, що останки двох з 298 осіб, що знаходяться на борту збитого рейсу MH17, так і не були виявлені.

Суд у справі MH17 розпочався в Нідерландах 9 березня 2020 року. Попереднє виробництво було завершено 26 травня 2021 року. На цьому тижні почалося слухання справи по суті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: