Справа МН17: сьогодні суд розгляне відповідь прокуратури Пулатову

Читать на русском
У Нідерландах у четвер, 24 червня, проходить чергове судове засідання по розгляду по суті справи про катастрофу літака рейсу MH17.
Фото - nos.nl

У судовому комплексі «Схіпхол» в Нідерландах у четвер, 24 червня, проходить чергове судове засідання з розгляду по суті справи про катастрофу літака рейсу MH17.

Про це повідомляє Укрінформ.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Засідання почалося о 10:00. Сьогодні в суді будуть обговорювати відповідь прокуратури на запити захисту одного з чотирьох обвинувачених, Олега Пулатова.

Як відомо, 17 червня в окружному суді Гааги після перерви поновилися слухання по суті у справі про збитий літак рейсу МН17 в небі над Донбасом в липні 2014 року.

На попередніх засіданнях суд перейшов до обговорення ролі обвинувачуваних у справі. Ними є Ігор Гіркін з позивним «Стрєлков», Сергій Дубинський («Хмурий»), Олег Пулатов («Гюрза») і Леонід Харченко («Кріт»). Зокрема, було оприлюднено низку телефонних розмов між обвинуваченими, які серед іншого обговорювали Бук, з якого в результаті і був збитий літак.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю. Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

Суд у справі MH17 почався в Нідерландах 9 березня 2020 року.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як відбуваються судові слухання в Гаазі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: