Нідерланди звинуватили Росію у створенні небезпечної ситуації для їхнього корабля біля Криму

Читать на русском
Інцидент стався 24 червня в 14 милях від узбережжя Криму - за межами вод, на які претендує Росія, яка окупувала Крим.
Фрегат ВМФ Нідерландів EvertsenВідкрите джерело

У Нідерландах заявили, що російські військові літаки створили загрозу безпечному руху фрегату ВМФ країни в Чорному морі - наступного дня після інциденту з есмінцем ВМФ Великобританії Defender. При цьому нідерландський Evertsen знаходився за межами кримських вод.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Міністра оборони Нідерландів Анку Бейлевельд-Схаутен.

Так, міністр заявила, що 24 червня російські літаки тероризували Evertsen своїми нальотами. Після кількох годин такого «залякування» у фрегата відбулися перебої в роботі електронного обладнання. За словами міністра, дії озброєних протикорабельною зброєю літаків Росії були щонайменше «безвідповідальними».

«Немає ніяких виправдань таким агресивним діям, які без необхідності збільшують ризик інцидентів. Нідерланди звернуться до Росії з цього приводу», - заявила міністр.

Прийшли з миром: Велика Британія вирішила випробувати Кремль на міцністьКоролівський флот Великої Британії діє в Чорному морі в інтересах України, пройшовши поблизу окупованого півострова.

Інцидент стався 24 червня в 14 милях від узбережжя Криму - за межами вод, на які претендує окупувала Крим Росія. У міністерстві пояснили, що оприлюднили інформацію лише 29 червня через роботу з інформацією та розслідування.

У Міноборони РФ підтвердили, що літаки Су-24 і Су-30 ВПС Росії нібито перешкодили фрегату Evertsen пройти до Керченської протоки, на який також претендує Росія. При цьому польоти нібито проводилися на безпечній від корабля відстані.

Нагадаємо, 23 червня російська сторона заявила про те, що есмінець Defender нібито порушив морський «кордон» і в його напрямку здійснили попереджувальне бомбометання.

Міноборони Британії спростувало обстріл військовими РФ есмінця біля Криму. Інцидент також прокоментував глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: