Кулеба відреагував на обстріл британського корабля в Чорному морі

Читать на русском
За словами міністра, сьогоднішній інцидент доводить, що Росія поводиться агресивно і провокаційно в Чорному і Азовському морях, про що постійно заявляє Україна.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на обстріл біля окупованого Криму російськими військами британського корабля.

Про це він написав у Twiiter.

За словами міністра, сьогоднішній інцидент доводить, що Росія поводиться агресивно і провокаційно в Чорному і Азовському морях, про що постійно заявляє Україна.

«Наочний доказ української позиції: агресивна і провокаційна політика РФ в Чорному і Азовському морях, окупація і мілітаризація Криму становлять постійну загрозу Україні і союзникам. Саме тому я підкреслюю, що необхідно якісно нова взаємодія НАТО з Україною в Чорному морі», - сказав Кулеба.

У пресслужбі Міністерства оборони Великобританії заявили про те, що по кораблю Defender не було зроблено жодного попереджувального пострілу. Корабель Королівських ВМС здійснює мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.

«Ми вважаємо, що російські проводили артилерійські навчання в Чорному морі і попередили морське співтовариство про свою діяльність. За кораблю HMS Defender не було проведено жодного пострілу, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху були скинуті бомби», - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні російські військові відкрили вогонь по курсу британського есмінця Defender, який увійшов до Чорного моря.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: