Документи про інцидент з есмінцем «Дефендер» кілька днів пролежали на зупинці після втрати – ЗМІ

Читать на русском
Папка з секретними відомостями об'ємом в 50 сторінок була виявлена 22 червня - за добу до інциденту з обстрілом есмінця.
Ескадрений міноносець ВМС Великобританії DefenderReuters

У Британії стався скандал з пропажею секретних документів, які стосувалися інциденту з проходом британського есмінця Defender поблизу берегів Криму. Зниклі документи були виявлені через тиждень на зупинці громадського транспорту випадковим перехожим.

Про це 27 червня повідомив телеканал Sky News з посиланням на урядові джерела.

Папка з секретними відомостями об'ємом в 50 сторінок була виявлена 22 червня - за добу до інциденту з обстрілом есмінця. Її виявив випадковий перехожий. До того моменту Міністерство оборони Великобританії вже тиждень розшукувало документи. Зараз міністерство проводить внутрішнє розслідування і вдалося встановити, що пакет документів, який охоплював роздруківки з електронних листів і комп'ютерної презентації, був загублений високопоставленим чиновником відомства. Навмисно, або випадково - поки що не відомо.

«Міноборони ставиться до захисту інформації надзвичайно серйозно, у зв'язку з чим було розпочато розслідування. Причетний до інциденту співробітник сповістив про втрату своєчасно», - прокоментував інцидент представник міністерства.

У документах, згідно з повідомленнями ЗМІ, вказується, що похід есмінця Defender поблизу берегів Криму був запланований заздалегідь у якості акції підтримки України.

Нагадаємо, 23 червня російська сторона заявила про те, що есмінець Defender нібито порушив морський «кордон» і в його напрямку здійснили попереджувальне бомбометання.

Міноборони Британії спростувало обстріл військовими РФ есмінця біля Криму. Інцидент також прокоментував глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: