Збільшення чисельності ЗСУ: законопроєкт ухвалили за основу

Читать на русском
Рада прийняла  у першому читанні законопроєкт Зеленського про збільшення чисельності української армії, а також проект закону про національний спротив.
фото з відкритих джерел

Рада прийняла у першому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського №5558, яким він пропонує збільшити чисельність української армії, а також проект закону про національний спротив.

На засіданні ВР у вівторок, 29 червня, документ щодо чисельності ЗСУ підтримали 320 парламентаріїв.

Глава комітету ВР розповів, скільки треба коштів на створення територіальної оборониВ Україні планують створити територіальну оборону. Глава комітету Верховної ради розповів, скільки коштів піде на її створення

Якщо законопроект приймуть і в другому читанні, чисельність ЗСУ зросте до 261 тисячі осіб. З них 215 тисяч - це військовослужбовці. Зараз в армії 250 тисяч осіб, у тому числі 204 тисячі військових.

Також сьогодні Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроект про основи національного спротиву.

Документ передбачає розвиток потужної територіальної оборони і створення спротиву, які разом з підготовкою українців до захисту держави сформують систему національного спротиву.

Очолить територіальну оборону президент як Верховний головнокомандувач, а керувати її діяльністю буде Головнокомандувач ЗСУ через командувача військами територіальної оборони.

Територіальна оборона буде вестися по всій території України за межами бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці травня Зеленський вніс обидва ці законопроекти в парламент. Профільний комітет рекомендував їх схвалити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: