Комітет рекомендує Раді збільшити чисельність ЗСУ

Читать на русском
Раді рекомендують ухвалити законопроєкти про збільшення чисельності ЗСУ та про основи національного опору.
фото УНІАН

Верховній раді рекомендують ухвалити законопроєкти президента Володимира Зеленського №5558 і №5557 про збільшення чисельності Збройних сил і про основи національного опору.

Таке рішення виніс комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки, повідомляє інформаційне управління апарату ВР в середу, 9 червня.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді ухвалити законопроєкт за основу», - йдеться в повідомленні.

Якщо законопроект затвердять, чисельність ЗСУ зросте до 261 тисячі осіб. З них 215 тисяч - це військовослужбовці. Зараз чисельність ЗСУ складає 250 тисяч осіб, в тому числі 204 тисячі військових.

Крім того, цей же профільний комітет рекомендує ВР ухвалити у першому читанні законопроєкт президента №5557 про основи національного опору.

Документ передбачає розвиток потужної територіальної оборони і створення опору, які разом з підготовкою українців до захисту держави сформують систему національного опору.

Очолить територіальну оборону президент як Верховний головнокомандувач, а керувати її діяльністю буде Головнокомандувач ЗСУ через командувача військ територіальної оборони.

Територіальна оборона буде вестися по всій території України за межами бойових дій, а рух опору - на можливу тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, наприкінці травня Зеленський вніс обидва ці законопроєкти в парламент.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: