Родина нардепа Тищенка заробляла на схемах з Подільсько-Воскресенським мостом – Bihus.Info

Читать на русском
Журналісти з`ясували, як родина Миколи Тищенка заробляла на схемах з Подільсько-Воскресенським мостом.
LIGA.net

Сотні мільйонів з міського бюджету, які були виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках компаній родини народного депутата Миколи Тищенка.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

У одному з документів, які знайшли під час обшуку у «смотрящого за Києвом» Дениса Комарницького йшлося про те, що гроші з міського бюджету перейшли на компанію Юлії Тищенко (сестра народного депутата).

Компанії «Експрес-К» мали дістатися роботи з будівництва однієї з транспортних розв’язок. У 2020-му фірма сестри Тищенка справді отримала договір на це будівництво за 16 мільйонів гривень, хоча раніше замовлень на такі суми компанія не отримувала.

Посадовці ОПУ та оточення Авакова ховають свої авто за несправжніми номерами – ЗМІЖурналісти з'ясували, що оточення Зеленського та Авакова використовують на своїх авто несправжні номери.

Під час розслідування журналісти Bihus.Info встановили, що чоловік Юлії Тищенко – бізнесмен Герман Блінов – напряму отримував по суті зарплатню від компанії «Еко-Буд-Трейд» з 2019 до 2021 рік.

«Еко-Буд-Трейд» – компанія, яка у 2017 році без тендеру і попереднього досвіду таких робіт отримала з київського бюджету 6 мільярдів гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, роботи на якому постійно супроводжуються корупційними скандалами і досі не є завершеними.

«Відповідно до отриманих документів, «Еко-Буд-Трейд» була підконтрольною Денису Комарницькому і довгий час була простою «прокладкою», яка отримувала гроші з бюджету і частину лишала собі або ж перекидала на інші підконтрольні фірми», - йдеться в розслідуванні.

Які саме функції виконував Герман Блінов в «Еко-Буд-Трейд» невідомо, але за словами голови Ради з урбаністики Києва Віталія Селика, – Блінов регулярно приїздив на будівництво.

Попри регулярні обшуки і заяви правоохоронців про масштабні розкрадання на будівництві мосту, на «Еко-Буд-Трейд» продовжують заходити кошти від комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд». Лише за червень цього року їй перепало 460 мільйонів гривень.

Значну частину отриманих з бюджету коштів «Еко-Буд-Трейд» впродовж останніх років перекидала на компанію «Позитив-В». В окремих судових матеріалах компанія значиться як підконтрольна структурам вже згаданого Германа Блінова.

Окрім цього, журналісти наголошують на зв’язку між «розподілом» коштів на будівництво Південно-Воскресенського мосту і будівництвом елітних котеджів за Києвом, які належать Юлії Тищенко.

Нагадаємо, за останній рік Тищенко і сам потрапляв у кілька скандалів. Наприклад, він організував вечірку попри посилений карантин. Святкування було присвячене дню народження його дружини. Наступного дня про інцидент повідомила поліція.

Ресторан «Велюр» Тищенка потрапив в скандал після того, як журналісти зафіксували відвідувачів біля закладу і оприлюднили цю інформацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: