Тимошенко, Арахамію і Тищенка позбавили депутатських виплат за прогули

Читать на русском
Рада не нарахувала виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, 76 депутатам. Причиною стали прогули засідань ВР.
фото з відкритих джерел

Верховна рада у травні не нарахувала виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень 76 депутатам. Причиною стали прогули засідань ВР або профільних комітетів. Серед прогульників - Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Давид Арахамія, Микола Тищенко, Кіра Рудик та Ілля Ківа.

Про це йдеться у відповіді апарату ВР на запит «Українських Новин».

Прогули, закони та обіцянки: яку ефективність роботи показали голови фракцій та групХто з лідерів фракцій та груп показав найбільшу ефективність за кількістю виконаних обіцянок та відвідуваністю Ради, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Так, у травні ряд депутатів отримали по 45 400 гривень за виконання депутатських повноважень в квітні.

При цьому нарахування виплат було припинено 76 нардепам. Зокрема: голові фракції «Слуга народу» Давиду Арахамії, голові партії «Слуга народу», першому заступнику голови фракції у Раді Олександру Корнієнко, співголовам фракції «Опозиційна платформа - За життя» Вадиму Рабиновичу і Юрію Бойку, голові партії «Голос» Кірі Рудик, голові фракції «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, співголові депутатської групи «За майбутнє» Віктору Бондарю, голові партії «За майбутнє» Ігорю Палиці і лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку.

Також виплати не отримали депутати від «Слуги народу» Микола Тищенко, Ольга Василевська-Смаглюк, голова фінансового комітету Данило Гетманцев, позафракційний депутат Олександр Дубінський, депутати від «Опозиційної платформи» Віктор Медведчук і Ілля Ківа і депутат від групи «Довіра» Сергій Шахов.

Відзначимо, згідно із законом, нардеп не отримує депутатські виплати якщо він пропустив без поважних причин більше ніж 30% голосувань в Раді або понад 50% засідань комітету, до складу якого його обрано.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Ради стався розкол у фракції «Голос» - десять нардепів висловили недовіру керівництву партії і фракції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: